Les news

Palazzo maakt ondernemen bijzonder hip: Cosy, Coffee & Coworking in BXL
Brussel - Palozzo is een coworking die zich sinds 2019 richt op creatieve professionals. “Een coworking voor hippe vogels” schreef visit.brussels over Palazzo in haar overzicht van dertien bijzondere coworking-plekken in Brussel. Het gaat om een omgebouwde garage van 500 m2 in Sint-Gillis. 

 

Er zijn kantoren en flexibele werkplekken voor ondernemers (25 gedeelde werkplekken, je komt toe en kiest of reserveert een werkplek: 12 vaste voorbehouden werkplekken). Er zijn ook unieke muziekstudio’s en artiestenateliers. Er zijn gedeelde vergaderruimten. (Zoals we al meermaals zagen: je trekt je eigen banner op en het is een gepersonaliseerde ruimte voor een meeting). Palazzo organiseert concerten, workshops en events. Aan de straatkant, bij het binnengaan, is er een zeer fijne koffiebar. 

 

Bij onze bedrijfsbezoeken, die Open Vld het jaar rond voert om te leren wat er leeft bij ondernemers in Brussel, ontmoeten we steeds vaker start ups en zelfs grotere bedrijven in een coworking, bedrijvencentrum, incubator, … een gedeelde ruimte dus voor meerdere ondernemers.

 

De coworking zelf is een voorbeeld van ondernemerschap die inspeelt op nieuwe behoeften op de markt. Het is meer en meer een nieuwe manier van stedelijk leven, werken en ondernemen. Coworking-plekken geven een drive aan het stedelijk leven. Daphné Pirot, de manager van Palozzo, ontvangt ons enthousiast bij ons bezoek aan de start up BioFlux, die technologie ontwikkeld voor duurzame carbon removal, in haar coworking. Het is een inspirerende werkplek.

Fotogalerij