Nieuws

Gatz investeert in nieuwe speelplaatsen voor zeven Nederlandstalige scholen in Brussel

Maandag 28 oktober 2019 — De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie van 657.000 euro aan zeven Nederlandstalige scholen in Brussel om hun speelplaats volledig te vernieuwen. Leerlingen, ouders en leerkrachten werken daar samen aan, binnen het kader van de BuitenSpel-subsidieprojecten.


De volgende zeven scholen kunnen hun speelplaats dankzij zo’n project vernieuwen:


•    basisschool Lutgardis in Etterbeek

•    Sint-Guido-Instituut in Anderlecht

•    Cardijnschool in Anderlecht

•    basisschool de Muziekladder in Schaarbeek

•    basisschool De Bron in Sint-Gillis

•    basisschool Lutgardis in Elsene

•    basisschool Mariaschool in Schaarbeek


Elke school werkt aan een plan voor haar nieuwe speelplaats. Daarbij gaat veel aandacht naar natuurbeleving en het multifunctioneel gebruik voor onder meer sport en spel.


Subsidieproject ‘BuitenSpel’


De VGC ondersteunt Brusselse scholen die van hun speelplaats, naast een uitdagende speelomgeving, ook een krachtige leeromgeving willen maken, waar kinderen leren door te spelen.

Bevoegd minister Sven Gatz: ‘Met de VGC investeer ik in goed ingerichte speelplaatsen omdat deze de brede ontwikkeling van kinderen stimuleren. 


Daarnaast mikken we met het project BuitenSpel op ouder- en buurtbetrokkenheid. Door de speelplaatsen ook beter toegankelijk te houden buiten de schooluren, worden scholen en speelplaatsen de ontmoetingsruimten bij uitstek in de verschillende wijken en buurten.’


Vorige realisaties


Benieuwd hoe andere scholen hun speelplaats vernieuwd hebben dankzij de subsidies van BuitenSpel? Bekijk de voor-en-na-foto's op de website van Onderwijs in Brussel: www.onderwijsinbrussel.be/


Nederlandstalig Onderwijs