Nieuws

Dit was ons zomercongres - Show your summer vibe
Veel volk, een goede sfeer, interessante gesprekken en debatten met onder meer onze nationale voorzitter Egbert Lachaert en voorzitter van de MR-Brussel, David Leisterh, verbreding met nieuwe en vertrouwde gezichten, een goeie drive en een lekkere bbq. Dit was ons liberaal zomercongres in Sint-Lambrechts-Woluwe!. We zitten op de goede weg en werken hard verder aan de rit naar de verkiezingen van mei 2024.

 

We staan er, maar we moeten er nu voor zorgen om er in 2024 nog meer te staan. De coronacrisis heeft zwaar op onze stad gewogen, denk maar aan het toerisme. Er zijn gelukkig “tekenen van heropstanding”. De toeristen zijn terug in het centrum. De horeca herleeft. The Economist, het meest gezaghebbende liberale weekblad ter wereld, zet Brussel qua leefbaarheid op de 24ste plaats. Dit weerspiegelt de internationale aantrekkingskracht van onze stad. We zetten ons beleid voor een beter Brussel natuurlijk op tal van vlakken verder: met betaalbare woningen via de fiscale weg; met de bouw van de nieuwe metro die door de Brusselaars gesteund wordt; met meer plaatsen voor de kinderen in het onderwijs, enzovoort. 

Ook inhoudelijk werd het congres een succes met sterke en soms harde discussies in de werkgroepen over het stedelijk liberalisme, ondernemerschap, sociale emancipatie, onderwijs en meertaligheid en stedelijke kwaliteit. Onze militanten hebben er goesting in. Op een congres in 2023 zal dit alles nog verder verdiept worden.

 

Ik zou zeggen dat de tweede helft van de match begonnen is. En dan is het tijd om nieuwe mensen op het veld te zetten. Die nieuwe mensen hebben we tijdens ons zomercongres gelanceerd. Ze staan nu op het veld en moeten zich bewijzen. Ze verdienen ons vertrouwen en steun. Samen met onze geroutineerde spelers zullen zij dé doorbraak in 2024 forceren.

 

Leve de liberalen van Brussel!