Nieuws

Martine Raets stelt het project ‘Zwerfboek’ voor naar aanleiding van 20 jaar bibliotheek in Evere
EVERE - Op initiatief van de schepen van Cultuur Martine Raets en in samenwerking met haar collega van de franstalige bibliotheek Habibe Duraki lanceert de gemeente Evere het project ‘Zwerfboek’ naar aanleiding van het 20-jarige bestaan van de gemeentelijke bibliotheken Herman Teirlinck en Romain Rolland. 


Wat is dat nu precies, een ‘Zwerfboek’? 

Pakketten met 2 boeken (1 in het Frans en 1 in het Nederlands) zullen op verschillende plaatsen in Evere worden verstopt. Wie het pakket vindt, mag het meenemen en de boeken lezen. Wanneer de boeken zijn uitgelezen, vragen we aan de lezer om het pakket opnieuw te verstoppen. Zo vervolgen de boeken hun zwerftocht doorheen de gemeente en bereiken ze verschillende lezers. Hun zwerftocht wordt dus voortgezet. Ook zullen er bij bepaalde gelegenheden en feesten thematische zwerfboekpakketten worden verstopt. 


Wie de boeken vindt, wordt gevraagd om een boodschap achter te laten op de website (http://evere.bibliotheek.be/zwerfboeken) en/of op de Facebookpagina van de bibliotheek (www.facebook.be/bibliotheekevere) met zijn of haar visie op het boek en een aanwijzing/hint over de nieuwe verstopplaats. 


Dit weekend werden al een dertigtal zwerfboeken verstopt door vrijwilligers en het team van de bibliotheek, evenals leden van het college. De vinders worden verzocht om de boeken met zorg te lezen en te behandelen zodat ze hun zwerftocht kunnen voortzetten. Zo wordt de bevolking op een ludieke wijze aangemoedigd om te lezen. Initiatiefneemster schepen Martine Raets wenst iedereen alvast veel zoek - en leesplezier toe!

 

Meer info: Martine Raets +32 497 59 95 64 Mail: mraets@evere.brussels z