Sla navigatie over

Alexia Bertrand

Alexia Bertrand

Plaats 4 Open Vld kandidate MR-kamerlijst Kieskring Brussel

 

Mandaat
Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming en gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe 

Gemeente
Sint-Pieters-Woluwe

Achtergrond
Advocaat

Expertise
Begroting en Consumentenbescherming

Alexia Bertrand werd geboren in een echte ondernemersfamilie in het Antwerpse. Ze behaalde haar diploma in de rechten aan de Université catholique de Louvain, gevolgd door een master in de rechten aan de Harvard Law School in de Verenigde Staten. Ze werd advocate handels- en vennootschapsrecht bij een internationaal advocatenkantoor en assistente handelsrecht aan de UCL-rechtenfaculteit en wetenschappelijk medewerkster aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Daarna ging ze haar expertise inzetten binnen de politiek. Eerst als adviseur bevoegd voor justitie, asiel en migratie en economische zaken op het kabinet van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. In oktober 2015 werd ze Reynders' kabinetschef algemeen beleid, een functie die ze tot juni 2019 uitoefende.

Bertrand werd reeds meermaals verkozen tot gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe. Ze deed dit vanop een gemeenschappelijke lijst van Open Vld en MR. Sinds 2019 zetelde ze ook in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

Op 18 november 2022 nam ze de functie van staatssecretaris Begroting en Consumentenzaken op zich.


Gemaakt door Code Nation via NationBuilder