Sla navigatie over

Carolina Sanchez

Carolina Sanchez

Plaats 5 Vlaams Parlement

Gemeente 

Elsene

Carolina Sanchez is een 31-jarige meertalige Brusselse met een hart voor haar stad. Net als driekwart van alle Brusselaars heeft ze buitenlandse roots. In haar geval liggen die in het Caribische Cuba en het Oost-Europese Wit-Rusland.

De ultradiverse, multiculturele en meertalige stad waarin ze opgroeide ziet ze als een extensie van haar identiteit. Ze streeft ernaar die kosmopolitische en open kenmerken van de stad te verdedigen. Een maatschappij waarin er een evenwicht is tussen de individuele vrijheid en sociale rechtvaardigheid moet volgens haar kunnen, met ruimte voor persoonlijke ontplooiing en gelijke kansen voor iedereen, waar de groene transitie hand in hand gaat met innovatie.

Gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel, gelooft ze in inclusief en meertalig onderwijs als sleutel tot gelijke kansen, in de strijd tegen kansarmoede. Zelf heeft ze daar ook de vruchten van mogen plukken via het ‘Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur'-project (OETC) aan het Sint-Jan Berchmanscollege in hartje Brussel, waar een deel van de lessen in het Spaans werd gegeven. Alle buitenschoolse activiteiten gebeurden daarentegen in het Frans: een verrijking en een kenmerk intrinsiek aan onze stad; iets wat volgens haar gestimuleerd moet blijven worden.

In 2016 behaalde ze haar masterdiploma in het tolken aan de VUB, waarna ze een aantal jaar in de privésector aan de slag ging in de branche van 'marketing & communicatie'.

Vier jaar later vervoegde ze Open Vld als parlementair medewerkster, waar ze zich tot op de dag van vandaag voornamelijk bezighoudt met de thema's mobiliteit en huisvesting.

In haar vrije tijd geniet ze graag van een mooi stukje muziek en een goeie dans- en zangsessie!

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder