Sla navigatie over

Guy Vanhengel

Guy Vanhengel

Mandaat 

Eerste ondervoorzitter Brussels Hoofdstedelijk Parlement & gemeenteraadslid Evere

Gemeente

Evere

Achtergrond 

Leerkracht

Expertise

Brussel, minder belastingen en eerlijke fiscaliteit, scholenbouwer

Guy is geboren in Brussel op 10 juni 1958, het jaar van de Expo en de bouw van het Atomium. Woonachtig in Evere.

Zijn parcours bracht hem van onderwijzer tot scholenbouwer!

Hij begon als leraar in de Kakelbontschool en ging daarna aan de slag als woordvoerder van liberale kopstukken als Annemie Neyts en Guy Verhofstadt. Dit bracht hem zélf in de politiek, zowel gemeentelijk als in het Brussels Parlement.

Nadat Annemie Neyts overstapte naar de federale regering, werd hij Brussels minister van Financiën, Begroting en Externe Relaties, tevens verantwoordelijk voor het Nederlandstalig onderwijs. Tussendoor kwam men hem ook vinden voor een termijn als Vlaams minister van Sport, en voor een andere als federaal vicepremier en minister van Begroting.

Zijn grootste werf blijft altijd Brussel, waar hij zich sterk maakt voor minder belastingen en een eerlijke fiscaliteit, maar ook gekend is als de man die het plaatstekort in de scholen systematisch aanpakt door nieuwe scholen te bouwen maar ook door bestaande scholen te renoveren.

 “Brussel is een meertalige, kosmopolitische stad, en dat moet in alle beleidsmaatregelen tot uiting komen: degelijk onderwijs, kansen voor iedereen en een leefbare stad.”, aldus Guy Vanhengel.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder