Sla navigatie over

Khadija Zamouri

Khadija Zamouri

Mandaat
Brussels volksvertegenwoordiger & gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek

Gemeente
Sint-Jans-Molenbeek

Achtergrond
Leerkracht

Expertise
Onderwijs, Tewerkstelling, Vrouwenrechten & Innovatieve Gezondheidszorg

Khadija Zamouri is geboren en getogen in Antwerpen.

Ze studeerde daar af, als eerste leerkracht (voor het secundair onderwijs) met roots buiten de EU. 

Ze kent het belang van rolmodellen als geen ander.

Na haar studies verhuisde ze naar Brussel en werd ze leerkracht in Brussel waar ze nu al meer dan 30 jaar woont en werkt. 

Deze job combineerde ze met het coördinatorschap voor lessen Nederlands aan anderstaligen bij de Foyer vzw en met de eindredactie voor een schoolkrant (samen met een team van 50 leerkrachten) bij 11.11.11. 

Ze werd ook onderwijsbegeleider van leerkrachten en directies bij Voorrangsbeleid Brussel (VBB, nu deel van het OCB). 

In Brussel wordt ze opgemerkt vanwege haar gedrevenheid om haar standpunten te vertolken en gaat ze als kabinetsmedewerker in de Brusselse Regering aan de slag.

Dit van 1999 tot 2002 en van 2009 tot 2011.

In juli 2011 zetelt Khadija in het Vlaams parlement als opvolger voor Sven Gatz. Daar specialiseert ze zich voornamelijk in onderwijs. 

Bij de verkiezingen van 2014 wordt ze verkozen voor het Brusselse parlement. Ze bijt zich verder vast in onderwijs. Ze wordt ook actief op lokaal niveau in Koekelberg van 2012 tot 2017. In 2018 komt ze op in Molenbeek en wordt schepen. Ook in de legislatuur 2019-2024 zetelt ze in het Brussels parlement. Dit combineerde ze eerst met het schepenmandaat, maar later kiest ze ervoor zich te focussen op het parlement. Als Nederlandstalig parlementslid zetelt ze ook voor de Raad van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel als fractievoorzitster. Haar voornaamste werkterreinen zijn onderwijs, tewerkstelling, vrouwenrechten en innovatieve gezondheidszorg.

Khadija is ook in andere socio-culturele verenigingen actief. Lokaal in MOVE vzw, als voorzitster vanaf 2019, die focust op kwetsbare Molenbeekse jongeren en vrouwen. Daarnaast ook als voorzitster van de liberale vrouwen, nu VVVUUR, sinds 2019.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder