Sla navigatie over

Maandagavond 24 april verkozen de voorzitters en afgevaardigden van alle 19 Brusselse Open Vld afdelingen een nieuwe voorzitter en dagelijks bestuur. Het bestuur herbevestigde zeer ruim haar vertrouwen in Thomas Ryckalts als voorzitter. Thomas geeft al sinds 2009 met succes vorm aan de liberale ploeg en de beleidskeuzes van open Vld in Brussel. Hij krijgt naast zich een ondervoorzitter met lokale ervaring, advocaat en gemeenteraadslid in Elsene, Valérie Libert. “We gaan dit als een duobaan aanpakken”, verduidelijkt Ryckalts. 

Thomas Ryckalts: “Met een gelaagd lentecongres in juni 2022, en een programmacongres in maart 2023, is het duidelijk dat de Brusselse liberalen zich inhoudelijk goed voorbereiden op de gewestelijke en lokale verkiezingen van 2024. Ik voel het enthousiasme bij onze leden en kaderleden om samen over Brussel na te denken. Good vibes! Dat motiveert Valérie en mezelf om erin te vliegen”.

Valérie Libert: “Met Sven Gatz, Alexia Bertrand, Carla Dejonghe, Khadija Zamouri en Guy Vanhengel hebben we sterke mandatarissen. Maar vergeet niet de vele schepenen, gemeenteraadsleden, OCMW-raadsleden en lokaal geëngageerde militanten. Onze ploeg is een brede ploeg met veel talent. Ons bestuur gaat hen volop steunen.” 

 

Het nieuw bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Thomas RYCKALTS is 46 jaar en afgevaardigde uit Jette. Hij is advocaat. Studeerde rechten aan de VUB. Thomas is regiovoorzitter sinds 2009. Hij heeft bestuurservaring als was ook Voorzitter van BGHM (2012-2016), voorzitter van de MIVB (2015-2019), en gedelegeerd bestuurder van CityDev sinds 2019. 

Ondervoorzitter: Valerie LIBERT is 45 jaar en gemeenteraadslid in Elsene sinds 2012. Valérie is advocaat en bijna 20 jaar de stem van Open Vld in Elsene. Na haar studies aan de VUB is zij niet meer uit Elsene vertrokken. Valérie was jaren bestuurder in de raden van de bestuur van BGHM en MIVB en thans in deze van Hydria. Valérie is ook sociaal geëngageerd en ruim 15 jaar lid van een sociale netwerkorganisatie. 

Secretaris: Stefan DE LATTE, is 45 Jaar en woont in Jette waar hij al vele jaren actief is in het lokaal Open Vld bestuur en in lokaleverenigingen. Hij verlengt zijn mandaat als secretaris van het dagelijks bestuur. Hij is ambtenaar bij de VGC, directie onderwijs en vorming.

Adjunct-secretaris Imane BELGUENANI, 28 jaar en afdelingsvoorzitter uit Vorst. Psychologe van opleiding en raadgever samenleven op het kabinet van minister Bart Somers. Imane is ook ondervoorzitter van screen.brussels die Brusselse filmproducties vanuit economische impact mee ondersteunt.

Penningmeester: Frederic MASIL is 52 jaar en zelfstandig ondernemer (vastgoedmakelaar in Brussel). Hij werd verkozen als afgevaardigde van de afdeling Stad Brussel in het regiobestuur en werd herverkozen als penningmeester in het dagelijksbestuur.

Adjunct-penningmeester: Johan BASILIADES is 54 jaar en komt uit Schaarbeek waar hij tussen 2013 en 2020 OCMW-raadslid was. Hij is fractiesecretaris van Open Vld op het Brussels parlement.

Politiek secretaris: Philippe ADRIAENSSENS (38 jaar) werkt bij de European Round Table for Industry (ERT) de competitiviteit van Europese bedrijven en een beter ondernemingsklimaat in de EU promoot. Philippe is de voorzitter van de afdeling Ouderghem en bestuurslid van de Europese Beweging België.

Afgevaardigde nationale partijraad: Martine RAETS, is schepen Economische promotie, Nederlandstalige aangelegenheden en Dierenwelzijn in Evere sinds 2012 Ze is ook kabinetschef eerste ondervoorzitter van het Brussels parlement Guy Vanhengel. Ze begon haar professionele loopbaan als zelfstandig ondernemer. Vandaag is ze ook lid van het bureau van Brulocalis en is ze afgevaardigde bij Parking.brussels.

 

Meer info: 

Frederik Ceulemans, woordvoerder Open Vld Brussel 0474/27 46 49

Thomas Ryckalts, voorzitter 0495 58 70 56

Valerie Libert, ondervoorzitter 0472/82 62 01

Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder