Sla navigatie over

Op bezoek bij schoonmaakbedrijf ISS: “Onze mensen zijn onze assets”

Het is een weinig zichtbare economische activiteit, de ploegen die elke ochtend of avond onze kantoren schoonmaken. ISS telt wereldwijd 350.000 medewerkers. Over de 8500 in België. Waarvan meer dan 2000 Brusselaars. Kris Cloots, CEO van ISS België en Luxenburg, ontvangt Sven Gatz, Irina De Knop, Imane Belguenani en Chloë Van Hoegaerden op de Campus van AG in het centrum van Brussel waar de ISS-ploeg bijdraagt aan “de optimale werkplekervaring”. ISS doet aan schoonmaak, maar ook catering, industriële schoonmaak, technisch onderhoud van kantoren en werkplek consultancy. 

Zelfs met een laag personeel verloop (10%) moet je al snel meer dan 1000 werknemers per jaar aanwerven, vertellen Mari-Paz en Mohamed Echouel, verantwoordelijke voor de rekrutering in Brussel. Dat betekent dat je actief op zoek moet via jobbeurzen, mond aan mondreclame, eigen netwerken en interimkantoren. Bij de VDAB is er op een krappe arbeidsmarkt nog weinig overschot. Bij Actiris ontbreekt soms de bereidheid een job te aanvaarden. Verschil tussen werken en niet werken is vandaag te klein. De samenwerking met Bruxelles Formation is daarentegen zeer goed. 95% van de stages monden uit in een job. ISS probeert ook actief, via een pilootproject, politieke vluchtelingen te rekruteren. ISS kijkt bij rekrutering vooral naar de juiste attituden, motivatie. Het zijn veelal deeltijdse jobs en korte werkshiften op moeilijke uren. Het is goed betaald, maar veeleisend. Er zijn doorgroeimogelijkheden voor wie verantwoordelijkheid wil opnemen, getuigt Senem Kandemir, die na een carrière van 45 jaar nog steeds enthousiast is. Zij ging op 15-jarige leeftijd bij ISS aan de slag als schoonmaakster en is vandaag district manager. 

Het bezoek gaat veel over het personeel. Personeel is dan ook de belangrijkste asset van ISS. Het businessmodel van het beursgenoteerd Deens bedrijf is nu al 120 jaar mensen uitzenden naar werkplekken. De gemiddelde leeftijd ligt relatief hoog. Dat betekent trouw personeel. Maar in een zwaar fysisch belastende job, betekent dat onvermijdelijk veel afwezigen. De diversiteit is ook zeer groot. Een gegeven, maar ondertussen ook een troefkaart, die ISS ook uitspeelt. Net als duurzaamheid. De klanten zijn steeds meer veeleisend op dit vlak. Ook qua sociale verantwoordelijkheid. Klanten voeren voorafgaand aan een contract een sociale audit door. De ESG-normen zijn een goede evolutie benadrukt Stefan Basiliades, bedrijfsjurist bij ISS. Maar toch opletten, de ESG-normen vragen ook steeds meer rapportering. De rapporteringslast kost de onderneming ook geld.

Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder