Sla navigatie over

#wegotyouqovered, Paneuropese verzekeraar: QOVER

Qover is een 100% digitale én transnationale verzekeraar. Opgericht is Brussel door Jean-Charles Velge en Quentin Colmant in 2016. Een snelgroeiende start up. Voor COVID waren ze nog met 30. Tijdens COVID hebben ze 70 werknemers online aangeworven. Ondertussen zijn ze met 140 medewerkers. IT’ers, callcenter, marketing, … Het concept van QOVER is simpel en geniaal: Embedded Insurance Orchestration noemen ze het. Alle verzekeringen, zelfs van grote verzekeringsbedrijven zijn lokaal. Meer en meer bedrijven hebben voor hun klanten een crossborder verzekering nodig. QOVER orkestreert alle stappen van product en prijszetting tot schadeclaims volledig digitaal en paneuropees.

Voor de klanten is het smooth, seamless. Qover zorgt voor een backoffice die alle wettelijke en technische drempels opvangen en regelen. Die verzekering kan dan over de hele Europese markt rechtsreeks aangeboden worden met een product door een groot bedrijf: een auto, een fiets, een vlucht, een vakantie, … . 30 ingenieurs werken al 7 jaar aan dat uniek platform. Het is een uniek concept in Europa: na FinTech, InsurranceTech dus. “We zijn goed in het saaie werk, the boring stuff” vat Jean-Charles Velge het samen. 

Buiten het startkapitaal, is al het kapitaal internationaal opgehaald en in Brussel geïnvesteerd. De meerwaarde voor Brussel overstijgt dus veruit de 140 jobs. Qover werkt vanuit een WeWork coworking aan Metro Troon. Het is daar dat ze Open Vld Brussel ontvangen (Quentin van den Hove, Carolina Sachez, Nazgul Balmukhanove en Jasmine De Clerck). Brussel is volgens de oprichters een absolute troef: er is een goed internationaal ecosysteem voor start ups in Brussel, er is het dynamisme van de stad, de meertaligheid. Economisch en businessmatig is Brussel eigenlijk een Engelstalige stad, menen ze. Naast Londen is enkel Brussel in Europa echt meertalig en internationaal.

Maar wat kan er beter: het zuidstation uiteraard. Brussel verdient een mooiere porte d’entrée. Nog meer plaats voor de fiets in de stad. Het is echt een oplossing voor de mobiliteit. Maar bovenal, kunnen de administratieve procedures eenvoudiger. Voor hun internationaal personeel zorgt de personeelsdienst van Qover zelf voor alle demarches bij de gemeenten en het gewest. Het zou zeker een troef zijn mochten de gemeenten ook het Engels meer gebruiken in hun dienstverlening.

Het is duidelijk dat Jean-Charles Velge een ondernemer is die niet te veel tijd in negatieve energie wil steken. Vol lof begint hij aan een lange opsomming van Brusselse Start Ups met impact. “Die moeten jullie ook bezoeken. Belangrijk dat het Brussels beleid beseft wat die start ups en bedrijven teruggeven aan de stad. Brussel moet die startups steunen. Het zijn deze bedrijven, de privé, die het ecosysteem voor start ups uitbouwen”.  De uitdrukking “als muziek in de horen” was hier volgens Quentin van den Hove, Jasmine De Clerck, Nazgul Balmukhanova en Carolina Sanchez van Open Vld voor de volle 100% van toepassing!

Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder