Nieuws

Niet polemiek opzoeken, maar samen werken aan veilige, tolerante en open samenleving in Brussel
Reactie Open Vld Brussel op Aanslagen Parijs:
"Niet polemiek opzoeken, maar samen werken aan veilige, tolerante en open samenleving in Brussel"

De Brusselse Open Vld kwam maandagavond 16 november samen op een bijzonder regionaal partijcongres op het Open Vld-partijhoofdkwartier in de Melssenstraat. De Brusselse liberalen hebben dit moment aangegrepen om hun solidariteit te betuigen met al de slachtoffers van de terroristische aanlagen in Parijs van afgelopen vrijdag. De vlaag van terreur in Parijs, Beiroet, Ankara, Sousse, de Sinaï, ...

De feiten hebben ons diep aangegrepen. Dat inwoners uit Brussel hierbij actief betrokken waren, roept vele vragen en sterke emoties op. Bij zo'n gebeurtenis past een grote solidariteit en moeten we over partijgrenzen heen, niet de polemiek opzoeken, niet het eigen grote gelijk zoeken, maar samen aan een veilige, tolerante en open samenleving werken.

Gesterkt door onze liberale overtuigingen en geloof in een open en tolerante stad herbevestigen we dat we op alle bestuursniveaus in het Brussels gewest en de gemeenten ons vastberaden zullen inzetten voor veiligheid en kansen, voor onderwijs en democratie. Het thema van het komende Open Vld-congres eind november is "Mensen sterker maken in veranderende tijden". We willen dan ook niet plooien voor terreur en angst, maar mensen net sterker maken.

Namens Open Vld Brussel
Thomas Ryckalts, voorzitter

Guy Vanhengel, Brussels minister
Sven Gatz, Vlaams minister
Els Ampe, Fractievoorzitter Brussels parlement
Carla Dejonghe, Brussels parlementslid
René Coppens, Brussels parlementslid
Ann Brusseel, Vlaams parlementslid
Khadija Zamouri, Brussels parlementslid
Stefan Cornelis, Brussels parlementslid
Lionel Bajart, Vlaams parlementslid
Annemie Neyts, minister van staat