Nieuws

DE REGERING VAART IN WOELIG WATER …MAAR MET EEN KOMPAS
De crisis deelt zware klappen uit: menselijk, economisch, maar ook budgettair. “Toch kiest de Brusselse regering voor investeringen en voor het aanhouden van de koopkracht,” reageert Carla Dejonghe, fractieleider Open Vld, op de Brusselse begroting.

-       Brussel gaat terug naar het evenwicht in 2024 !

-       Er komen geen nieuwe belastingen op wonen en werken in Brussel. “Aan de slimme fiscale hervorming die Brussel de afgelopen jaren doorvoerde in de vastgoed- en personenbelasting, wordt dus niet geraakt”.  We vrijwaren  de

koopkracht en attractiviteit van de stad.

-       Eenmalige strategische investeringen, in metro bijvoorbeeld, blijven behouden. Ze zijn economisch en ecologisch essentieel.

-       De Europese steunmiddelen zullen gericht zijn op het aanzwengelen van de werkgelegenheid en de groene transformatie van onze economie en stad.

-       Nieuw regulier beleid zal gefinancierd worden met besparingen.

 

Carla Dejonghe heeft nogmaals herhaald dat Smart Move een slimme en stedelijke hervorming van de verkeersfiscaliteit moeten worden, geen stadstol. Er zal overleg komen met de andere gewesten en met sociale partners. De Walen en Vlamingen moeten inzien dat deze hervorming stedelijk is, niet communautair. Ook in Wallonië en Vlaanderen zelf zou dit een nuttig stedelijk instrument zijn tegen verkeerscongestie in en rond hun steden.

 

Ook in uiterst onzekere en moeilijke coronatijden heeft de regering een begroting opgemaakt met een duidelijke lijn en traject.