Sla navigatie over

Open VLD en MR samen naar de verkiezingen in Sint-Lambrechts-Woluwe

Net als in 2018 trekt de MR samen met Open Vld op een gezamenlijke tweetalige lijst naar de kiezer. Dat gebeurt opnieuw onder de noemer MR+.

Amélie Pans (MR), fractievoorzitster in de gemeenteraad en politieraadslid zal de lijst trekken.

“We kunnen het beter doen in Sint-Lambrechts-Woluwe. Onze prioriteit de komende jaren zal uitgaan naar de koopkracht van de inwoners. De verhoging van de onroerende voorheffing met 18,55% in 2022, in volle inflatiecrisis, was bijzonder zwaar voor veel gezinnen en alleenwoners. We hebben verschillende keren opgeroepen om die fiscale druk op onze inwoners te verlagen. Maar we kregen weinig gehoor. Ons voorstel rond de invoering van een gemeentelijke be-homepremie werd bijvoorbeeld weggewuifd. Maar we gaan daar verder voor blijven vechten. Deze legislatuur hebben we wel onze stempel kunnen drukken op tal van voorstellen, die er zonder onze inspanningen nooit waren gekomen. Onder meer tijdens de coronacrisis wisten we het gemeentebestuur zo ver te krijgen enkele gerichte maatregelen voor onze handelaars te nemen. En we konden bijvoorbeeld ook bekomen dat er dropzones voor steps komen. Het zijn maar enkele voorbeelden van de manier waarop we als oppositiepartij onze rol hebben gespeeld. Ferm, maar positief.”

Kurt Deswert (Open Vld) is het enige Nederlandstalige gemeenteraadslid in de gemeente dat zich opnieuw kandidaat zal stellen voor de verkiezingen van oktober 2024. Hij zal de lijst duwen. 

“We hebben als liberalen erg goed samen gewerkt de afgelopen jaren. Als een echt team! Het is ook belangrijk dat we ons werk verder zetten! Want we merken bijvoorbeeld dat de belastingdruk op onze inwoners en bedrijven blijft stijgen en dat kan niet... Er moet voor ons meer aandacht komen voor levenskwaliteit, veiligheid en comfort, in de openbare ruimte in het algemeen en in en rond ons openbaar vervoer in het bijzonder. Als Nederlandstalige verkozene wil ik zeker ook de Nederlandstalige dossiers nauwgezet verder opvolgen. Ik heb de afgelopen jaren zelf erg hard gelobbyd bij de VGC en de Vlaamse overheid voor investeringen in Sint-Lambrechts-Woluwe, zoals voor de renovatie van de Prinses Paolaschool. Dat heeft gewerkt. Ik wil dat blijven doen, want Sint-Lambrechts-Woluwe heeft dat nodig…. In vergelijking met de meeste andere Brusselse gemeentes, moet er hier op dat vlak nog veel veranderen…"

Steve Detry (MR), gemeenteraadslid en gewezen nationaal voorzitter van de Jeunes MR, zal op de tweede plaats staan.

“Sint-Lambrechts-Woluwe, ligt als gemeente van de tweede kroon al een tijd in het vizier van sommigen. Zo trachtte men hier een Good Move-plan door te drukken dat nauwelijks overlegd werd en totaal onuitvoerbaar bleek. Ook de plannen van een gewezen Brussels staatssecretaris om de Woluwes te verdichten en zo onze groene ruimte en levenskwaliteit onder druk te zetten, zijn gevaarlijke tendensen. Daarnaast zijn er ook de groeiende problemen op vlak van veiligheid, netheid en de toenemende verpaupering die ook onze gemeente steeds vaker in de ban houden. Tegenover die uitdagingen moeten we ook een nieuwe dynamiek durven stellen. We willen daarbij zelf ook een deel van de oplossing zijn.” 

Naast de drie uittredende gemeenteraadsleden Amélie Pans, Steve Detry en Kurt Deswert, is er ook plaats voor nieuwkomers. Zo krijgt de 26-jarige Eléonore Simonet, de derde plaats op de lijst.
Foto vlnr: Steve Detry – Amélie Pans – Kurt Deswert – Eléonore Simonet

Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder