Sla navigatie over

Quentin van den Hove

Quentin van den Hove

Plaats 4 Brussels Parlement

Gemeente

Schaarbeek

Mandaat

Schepen te Schaarbeek

Quentin is papa van 4 kinderen in een gezin dat 4 talen spreekt. Hij zette zich jarenlang in voor een Belgische multinational en nam zijn passie voor innovatie mee naar de Schaarbeekse administratie waar hij zijn grootste troeven meebracht: zijn kennis in digitalisering en meertaligheid. Ondertussen mag hij zichzelf bijna 4 jaar schepen noemen van zijn geliefde gemeente. Snellere administratieve procedures en een dienstverlening in het Engels; in Schaarbeek werpt de liberale wind die dankzij Quentin door Schaarbeek raast, zijn vruchten af. Maar ook het ondernemerschap ligt hem nauw aan het hart. Tijdens de pandemie lanceerde hij een website om lokale ondernemingen te ondersteunen. Nog steeds onderhoudt hij nauwe contacten met Brusselse bedrijven.

Met strik en hart op de juiste plaats stelt hij zich in 2024 kandidaat voor het Brusselse Parlement, op de vierde plaats. Zijn top vier prioriteiten voor Brussel zijn: ondernemen; opleiding en onderwijs; de efficiëntie verhogen en de buitenlanders meer betrekken bij de stad. Quentin is ook politieraadslid voor de PZ Polbruno en in de raad van toezicht van de Brusselse investeringsmaatschappij.

Persoonlijke achtergrond: meer dan 17.500 dagen oud, speelt tennis, is een kunst- en designliefhebber en ook een beetje een geek.
Opleiding en professionele ervaring: Opleiding Financieel beleid en ook Marketing & Sales, spreekt aardig wat talen. Jarenlang actief in een Belgische multinational als productmanager en oprichter van een spin-off.

Politieke en maatschappelijke betrokkenheid: Jarenlang actief bij de scouts en zijn wijkcomité en gemeenteraadslid sinds 2012

Visie voor de toekomst: Naar een Brussel waar gezond ondernemerschap floreert in een schone en veilige omgeving, waar men wil investeren in de toekomst en waar het Nederlandstalig onderwijs studenten klaarstoomt voor de noden van morgen.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder